ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда“ почело је прошле недеље са реализацијом пројекта „Изградња саобраћајнице С5 у Обреновцу са припадајућом инфраструктуром“, који као извођач радова изводи STRABAG d.o.o. 

Новоградња 800 метара дуге саобраћајнице између постојећих ул. Милоша Обреновића и Тамнавске улице омогући ће потпуно нову димензију развоја центра града, обзиром на њену предвиђену локацију.
– Налазимо се у улици која се налази на 20 метара од главне улице. У планским документима овај пут се води од 2003. године, међутим „Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда“ је од 2009. године интензивно на овом пројекту. Испод улице Милоша Обреновића налази се ова саобраћајница из које је до данас изнето 1500 кубика смећа, а данас треба да отпочну интензивни радови на овој саобраћајници коју зовемо С5, а ново име добиће крајем године када ће бити и завршена. Рокови за завршетак су 150 календарских дана и то ће бити још један од значајнијих инфраструктурних пројеката који ће бити завршен на крају године – рекао је Жељко Јоветић, председник општине Обреновац, приликом обиласка радова на изградњи ове саобраћајнице. 
 
 
За укупно 150 календарских дана ће бити изграђено, уграђено или постављено: око 5500 м2 асфалтираног коловоза, преко 4000 м ивичњака и преко 7850 м2 поплочаних тротоара и паркинг места. Пројектом је предвиђена фекална канализација уз додатни потисни фекални цевовод, комплетна кишна канализација, нови водовод са предвиђеним прикључцима, нова канализациона црпна станица, измештена постојећа топлотна подстаница, савремено јавно осветљење саобраћајнице на укупно 36 стубова, комплетни електроенергетски објекти неопходни за несметани рад наведених инсталација, као и комплетна вертикална и хоризонтална саобраћајна сигнализација.
Извођач радова STRABAG ће током предстојећих радова ангажовати тешку грађевинску механизацију уз одговарајућа транспортна средства, како би све уговором предвиђене позиције радова и њима одговарајући захвати на траси били квалитетно и на време изведени.