Данас су на спомен обележју у градском парку положени венци палим борцима у ратовима од 1990-1999. године. Венце су, поред чланова породица палих бораца, положили и представници Градске општине Обреновац, удружења бораца, ратних војних инвалида, политичких партија и грађани.

Присутнима се обратио члан Већа Градске општине Обреновац Зоран Ћорломановић и том приликом рекао:

– Јул је месец када је Србија у својој историји устајала против надмоћних завојевача, када се родољубиво кретало у битку за домовину и у њену част, а Петровдан је дан хероја, дан када се традиционално и са пијететом окупљамо на овом светом месту одајемо пошту и указујемо поштовање најхрабријима међу нама у ратовима из последње деценије 20. века. Никада их нећемо заборавити, не смемо ћутати о њиховим херојским подвизима и увек са поносом зборити потомцима да слобода и светла будућност српског народа нема цену – поручио је Ћорломановић.

Споменик је са зелене површине испред Спортско-културног центра ”Обреновац” премештен у парк ”Хероја” у центру града 2016. године. Грађани Обреновца се већ 22 године окупљају испред овог споменика како би одали почаст палим борцима.