Кајакаши и кануисти ККК ”Забрежје”  ове године постижу запажене резултате где се посебно истичу пионири који су тренутно на трећем месту пионирске лиге Србије. На недавно одржаној 29. Видовданској регати клуб је освојио прво место, те је због великих успеха клуба данас из Португала пристигао нови чамац као подстрек за нове успехе.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић је објаснио да је нови чамац стигао за Душана Милошевића који је јуниорски првак Србије у кануу.

– Душан је веома велики таленат, а надам се да ћемо успети да обезбедимо и додатна средства за остале такмичаре. Набавка опреме и основних средстава је један од приоритета општине, ради бољег развоја спортске инфраструктуре и већих могућности за напредак у спорту – закључио је Станковић.

Драгослав Обадић председник клуба је похвалио генерацију кајакаша и кануиста.

– Наишла је одлична генерација, надам се да ћемо на државном првенству освојити прво место, велика је конкуренција, а ми се тренутно налазимо испред клубова који су квалитетнији и богатији од нас. Надам се да ћемо, после 25 година, освојити прво место – казао је Обадић.

Он је додао да је чамац путовао скоро три месеца, као и да је специјално наручен за Душана, то јест, за његову килажу и узраст, и истакао да у клуб никада није стигао бољи и скупљи чамац.

– Чамац је набављен средствима клуба, општине и Душанове породице. Очекујемо да ће Душан ове године поред јуниорског првог места и у сениорској дисциплини бити најбољи – нагласио је Обадић и пожелео Душану сву срећу.

Најуспешнији такмичар на изборном такмичењу за реперезентацију које је одржано у априлу је био управо осамнаестогодишњи Душан Милошевић из Обреновца који је освојио четири златне медаље на 200м, 500м, 1000м и 5000м.