Јавно комунално предузеће ”Обреновац” је у сарадњи са фирмом ”Секопак”, оператером за управљање амбалажом и амбалажним отпадом започело акцију “Вашу амбалажу у рециклажу” ради успостављања примарне селекције сакупљања отпада. Наиме, у склопу те акције су у свим јавним установама, школама, вртићима, дому здравља и јавним предузећима у Обреновцу постављене кутије за рециклажу.

Катарина Стефанов из ЈКП-а је предочила да је одбацивање лоших навика код грађана дуготрајан процес, али, у сваком случају, врло важан за очување животне средине, посебно за генерације које долазе иза нас.

– Опште је позната изрека да на младима свет остаје, а да бисмо имали шта лепо да им оставимо потребно је да се свако од нас укључи и почне са одговорнијим одлагањем отпада. Примарна сепарација се не може заменити применом технологије, већ је потребно да сваки грађанин, свако домаћинство покаже спремност да се одговорно односи према отпаду. Када на месту настанка раздвојите рециклабилни отпад направили сте на први поглед мали, али јако важан корак у ланцу управљања отпадом – казала је Катарина Стефанов и апеловала на суграђане да се прикључе акцији.