У малој сали Спортско култруног центра ”Обреновац” данас су потписани уговори у оквиру пројекта ”Матурско лето”. Пројекат се реализује по трећи пут и подразумева бесплатно летовање на грчком острву Закинтос за 38 најбољих матураната обреновачких средњих школа као и за 12 студената.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић је подсетио да пројекат у потпуности финансира општина.

– Већ трећу годину за редом општина организује овакво бесплатно летовање. Наставничка већа све три средње школе из Обреновца одабрала су по два најбоља ученика из сваког одељења завршних година на основу њихових резултата. Потписници уговора су и студенти који нису добили студентску награду ове године али су њихови резултати у току студија били изванредни и кандидовали су их за ову награду – истакао је Станојевић и додао да је ово још један начин мотивације младих да буду добри ђаци и студенти.

Владимир Драча менаџер туристичке агенције ”Балкан фан” је нагласио да је агенција установила занимљив програм путовања.

– Наша агенција је, на срећу, и ове године задужена за реализацију једног сјајног и успешног пројекта. Имамо част да одведемо 50 најбољих ђака на прелепо грчко острво Закинтос. Поред фантастичног смештаја и комплетних услова путовања које смо обезбедили наш фокус је био на томе да младима не буде досадно. Свакодневно смо им припремили различите активности, крстарење у потрази за корњачама, посета најлепшим плажама, игре без граница, увече су журке, као и посета чувеној таврени код Михалиса – казао је Драча.

Он је нагласио да ће млади Обреновчани на Закинтосу провести седам ноћења, након чега ће још једно ноћење имати у Солуну где ће имати прилику да се упознају са историјом и знаменитостима тог места.

Полазак матураната и студената заказан је за 10. август.