Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао са својим сарадницима фудбалски клуб ”Јединство” из Дрена. Наиме, за потребе наводњавања и одржавања терена клуба пре три недеље је ископана бушотина и то средствима буџета Градске општине Обреновац.

Милош Младеновић председник клуба и одборник у Скупштини Градске општине Обреновац је истакао да је извођење радова било захтевно, јер је вода пронађена тек на 46. метру.

– Ово за нас значи испуњење вишедеценијског сна. До сада је терен увек у ово време био без траве, сада се већ зелени. Следеће недеље,  10. јула почињемо са припремама за наредну сезону, и мислим да ће се деца пријатно изненадити – казао је Младеновић и додао да у школи фудбала тренира преко педесеторо деце, не само из Дрена, већ и из скоро свих околних места са Ушћа, из Грабовца, Вукићевице, Орашца, Љубинића и закључио да ће сада имати одличне услове за тренирање.

Драган Јовановић председник Савета месне заједнице Дрен је нагласио да клуб има веома дугу традицију јер по одређеним подацима постоји од 1928. године те је указао да је његово одржање веома значајно за село.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић је казао да ће општина наставити са улагањима у спортску инфраструктуру.

– Поред свих програма којима успешно подржавамо бављење спортом за децу и одрасле, трудимо се да обезбедимо све услове за бесплатан спорт. Након бушотине за клуб ”Јединство” у плану је и замена столарије у просторијама клуба као и уређење постојећих трибина како би клуб био спреман за почетак сезоне у септембру – најавио је Станковић.