На реци Сави, код Кајак кану клуба “Забрежје”, у суботу је одржана 29. Међународна Видовданска регата. Такмичење, које из године у годину достиже све виши ниво организације и квалитета, ове године окупило је 20 клубова и више од 350 младих и талентованих спортиста.

Председник ККК “Забрежје” Драгослав Обадић окарактерисао је ову манифестацију као једну од најбољих спорстких манифестација на нашим просторима. Према његовим речима, велики број клубова се заиста са задовољством окупља на Видовданској регати, што је довољан разлог да се традиција настави и у будућности.

“Клубови долазе већином из Србије, затим четири клуба из Босне и Херцеговине и два из Хрватске. Ове године имамо доста почетника, деце која су ове године почела да се такмиче. То је њихово прво такмичење, прво искуство и надам се да ће им остати у лепом сећању”, додао је Обадић.

Подршку при организацији Видовданске регате и ове године пружила је Градска општине Обреновац. Председник Комисије за спорт Милош Станковић истакао је значај манифестације која се дуги низ година успешно реализује у нашем граду.

Станковић је посебно похвалио Кајак кану клуб “Забрежје”, активности и успехе свих спортиста, као и ангажовање у организацији регате. Он сматра да управо такви догађаји Обреновац чине градом спорта, те је изразио уверење да ће наша општина постати епицентар и бројних интернационалних мечева.

 

Кајакаши и кануисти свих категорија показали су своје умеће, дошли до бројних медаља и новог искуства, а такмичарски дан затворили са изузетним утисцима који ће их пратити до следеће Видовданске регате.