Протеклог понедељка је у спортској хали Спортско културног центра ”Обреновац” започет пројекат ”Летњи распуст 019”. Пројекат се односи на бесплатан спорт за ученике основних и средњих школа током три недеље летњег распуста.

Никола Буковчић координатор спортске хале СКЦ-а је подсетио да је програм за све полазнике бесплатан и да ће бити реализован до 5. јула сваког радног дана од 9.00 до 15.00 часова, те је позвао и остале ученике да им се придруже.

– Обезбеђен је камп, то јест, дневни боравак у трајању од шест сати, са паузама између спортова, уз освежење и ужину. А како бисмо повећали број дeвоjчица, од ове године имамо и одбојку као један од понуђених спортова – казао је Буковчић и додао да деца тренирају уз надзор стручних лица.

Да влада велико интересовање за овај пројекат потврдио је и члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић.

– Пројекат је подржао Секретаријат за спорт и омладину града Београда. Ми се трудимо да омогућимо деци да се током и летњег и зимског распуста баве спортом, зими то буде школа пливања на затвореним базенима. Ученици су у прилици да се рекреирају под будим оком спортских педагога. Позивам све ученике да поред слободне среде на отвореним базенима искористе и ову прилику да се бесплатно рекреирају и уживају у свом слободном времену – казао је Станковић.

За сву заинтересовану децу из основних и средњих школа организоване су активности обуке и такмичење у четири различита спорта. Заступљени су фудбал, кошарка, одбојка и стони тенис. Свако дете пролази кроз сваки спорт. Екипе се формирају према узрасту и такмичиће се у свакој спортској дисциплини. Такмичење се организује за сваки спорт појединачно, уз обавезу да се прође кроз свако од такмичења.