У оквиру свеобухватне акције реконструкције тротоара широм Обреновца, завршена је реконстукција и тротоара у Улици Војводе Мишића од Црне тачке до насеља Музичка колонија.

– Готово је било немогуће кретати се при свакој мањој киши, тротоари су били руинирани и сада изгледају функционално, имају довољну ширину и за пешаке и бициклисте. Идуће недеље крећемо са радовима на Ројковцу и у Авалској улици, а тротоари ће се радити и наредних година, радиће се како реконструкција тако и изградња нових и то не само у центру града већ и у сеоским месним заједницама – најавио је Мирко Вранешевић председник Скупштине Градске општине Обреновац.

– И у Баричу дуж Обреновачког пута ће се радити реконструкција тротоара који су урађен пре пола века, а радови почињу у наредних неколико недеља. Када се заврши прикључак на ауто пут креће се на другу фазу радова, то јест, креће се ка насељу Кованчина и ка Мислођину – казао је Вранешевић.

Он је искористио прилику да подсети да је законом забрањено паркирање на тротоарима.

– Апелујем на возаче да не паркирају аутомобиле на простору предвиђеном за пешаке јер је најављен појачан надзор полиције. Нама није у циљу да наплаћујемо казне, већ да се тротоари користе за намене због којих су изграђени – закључио је Вранешевић.