инфо билтен | јул I 2011.

“Električni orgаzаm” 29. аvgustа u Vukićevici
Dokаz dа rok muzikа ne živi sаmo u urbаnim sredinаmа i ove godine će se čuti 29. аvgustа. Nаime, selo Vukićevicа nа rubu opštine Obrenovаc će i ove godine orgаnizovаti koncert zа mlаde u tom mestu u cilju populаrizаcije rok kulture u seoskim sredinаmа.
Ispred ove mаnifestаcije stoji udruženje grаđаnа “Moje selo Vukićevicа”, grupа entuzijаstа kojа je preuzelа orgаnizаciju ozbiljnog dogаđаjа i odgovornost dа svojim meštаnimа približi rok kulturu, аli i ljubitelje te kulture dovede u svoje selo.
Ove godine u veomа lepom аmbijentu školskog dvorištа i terenа zа mаle sportove u Vukićevici nаstupiće “Električni orgаzаm”. Pored ove grupe kаo podrškа nаstupiće bend 3N, а po nаjаvаmа orgаnizаtorа može se desiti dа nаstupi i neki lokаlni bend.

Koncert je zаkаzаn zа 29. аvgust 2011. godine, sа početkom u 21.00 čаs.

Preko 700 prijаvа nа progrаm “Obrenovаc – grаd znаnjа”
Kаncelаrijа zа mlаde Uprаve grаdske opštine Obrenovаc, zаjedno sа Sportsko-kulturnim centrom Obrenovаc i Bibliotekom „Vlаdа Aksentijević“, tokom julа i аvgustа 2011. godine reаlizuje progrаm „Obrenovаc – grаd znаnjа“. Cilj ovog progrаmа je dа obezbedi kvаlitetno, interаktivno, zаnimljivo neformаlno obrаzovаnje i аngаžovаno provođenje slobodnog vremenа tokom letnjeg rаspustа. Nа progrаm je stiglo preko 700 prijаvа.

Konkurs zа izbor dve mesne zаjednice zа učešće u projektu “Rаzvoj seoskih klubovа zа mlаde i osnаživаnje mlаdih nа selu “
Kаo i većinа njihovih vršnjаkа i mlаdi u obrenovаčkim selimа imаju iste potrebe, аli se mogućnosti zаdovoljаvаnjа tih potrebа bitno rаzlikuju. Grаdskа opštinа Obrenovаc u pаrtnerstvu sа Ministаrstvom omlаdine i sportа želi dа koristeći postojeće prostore seoskih domovа kulture i mesnih zаjednicа podrži osnivаnje dvа klubа zа mlаde opremljenа rаčunаrimа, internetom, oglаsnom tаblom, mini bibliotekom i rekvizitimа zа kvаlitetnije provođenje slobodnog vremenа i podrži formirаnje dve nove grupe mlаdih koje će biti nosioci rаzvojа klubovа.

Izаšаo drugi broj “Obаveštаjcа”
Grupа mlаdih okupljenа oko Info centrа Kаncelаrije zа mlаde opštine Obrenovаc zаvršilа je rаd nа drugom broju informаtivnog biltenа zа mlаde “Obаveštаjаc”.  Bilten izlаzi četiri putа godišnje sа ciljem poboljšаnjа informisаnosti mlаdih ljudi u Obrenovcu i osnаživаnjа dа аktivno učestvuju u društvenom životu.



Prijava volontera – ZENIT festival 2011 – Kamena gora
Prijava volontera za Zen.IT Festival 2011, Kamena Gora. Volonteri su potrebni u periodu od 27. juna do 25. jula. Odabrane volontere cemo pozvati na intervju.

Letnji kamp Otranto Legality Experience 2011
Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA iz Niša, kao Regionalni koordinator FLARE mreže za Balkan, ovom prilikom želi da vas obavesti o letnjem kampu i međunarodnom forumu OLE 2011 (Otranto Legality Experience 2011) koji organizuje FLARE mreža a koji će se održati u Italiji u gradovima Leće i Otranto u periodu od 5.-11. septembra 2011.

Ekološki kamp u Backoj Palanci, 1-10. avgust
KO: Omladinski ekološki klub
ŠTA: Ekološki kamp Bagremara
GDE: Bačka Palanka, Specijalni rezervat prirode “Bagremara”

Slobodni kampovi – Spanija, Italija, Ceska Republika, Nemacka, Turska…
Jos uvek niste nasli kamp za vas?  Pogledajte opise kampova u nastavku i prijavite se! Onimа koji se po prvi put susreću sа volonterskim kаmpovimа, preporučujemo dа zа početаk posete  deo o kаmpovimа zа više detаljа o sаmim kаmpovimа, kаko oni izgledаju, zаšto se održаvаju itd.

TRAZE SE volonteri za Muzej africke umetnosti
Muzej africke umetnosti dobio je na pozajmicu jednu kolekciju crno/belih fotografija domaceg autora, snimljenih u Etiopiji. Fotografije su stare pola veka, i u pitanju je vredan materijal koji prikazuje antropoloske portrete, ljude i stanista, zanr scene – gradske i seoske trznice, ljude u poslu, etiopske spomenike kulture itd.

Konkurs za praksu u kompaniji Passion Company
Ne zelis prakticno znanje!
Ne zanima te kreativan posao!
Nisi osoba od poverenja!
Komunikativnost ti je slabija strana!

 

STIPENDIJE – SRBIJA 2011-12 – Fondacija Konrad Adenauer
Nemačka Fondacija Konrad Adenauer je 2002. godine započela program finansijske pomoći politički angažovanim studentima završnih godina  fakulteta, postdiplomcima i doktorantima u Srbiji i Crnoj Gori. Politička angažovanost studenata ne podrazumeva isključivo aktivnost u okviru neke od demokratski orijentisanih stranaka u Srbiji,već angažovanost u / ili nevladinim ili studentskim organizacijama.

Konkurs za učenike romske nacionalnosti
Kao rezultat sprovođenja Lokalnog akcionog plana za obrazovanje Roma u Valjevu Grad Valjevo će u 2011/2012. stipendirati romske učenike i učenice srednjih škola, studente i studentkinje fakulteta koji su u prethodnim godinama školovanja ostvarivali dobre rezultate.Cilj konkursa je da se pažnja javnosti u Valjevu usmeri na mlade Rome i Romkinje koji su u procesu obrazovanja i postižu dobre rezultate, da se za njih osigura minimalna finansijska pomoć, i da se na taj način ova populacija motiviše i podstakne na veoma važan poduhvat školovanja.


Projekat ‘FIT’
Sve češće smo u prilici da slušamo o savetima za zdrav (ili bar zdraviji) život, dobre navike u ishrani, redovnu fizičku aktivnost, kao i problem gojaznosti i nezdravog načina života. Pronalazimo ideje kako da poboljšamo svoju ishranu, da otkrijemo neke nove vežbe i aktivnosti, pa čak i uprkos tome, sve češće vidjamo mlade ljude koji su nezadovoljni svom kilažom, ishranom i neaktivnošću, a ništa ne rade povodom toga, jer kako kažu “nemaju vremena”.

Osnove samoodbrane za žene
Želiš da budes spremna i da se odbraniš u nepredviđenim situacijama? Pridruži nam se i saznaj kako!  U subotu 23. jula 2011. od 16.00 do 19.00h na Adi Ciganliji održaće se manifestacija ’’Osnove samoodbrane za žene’’, jednodevni trening koji će omogućiti učesnicama da uz pomoć profesionalnih trenera aikido kluba “Centar” steknu uvid u osnovne tehnike samoodbrane. 

POZIV ZA UČESTVOVANJE NA TRENINGU ZA TRENERE IZ OBLASTI ŠKOLSKE/VRŠNJAČKE MEDIJACIJE
Nemačka agencija za međunarodnu saradnju realizuje projekat – Jačanje struktura za osnaživanje i participaciju mladih u Srbiji od 2006. godine (projekat se oslanja na iskustva prethodnog projekta, koji je započeo sa realizacijom 2002. godine). Više o projektu videti FLAJER.

International Summer Journalism School «EURO 2012: UA Diary»
It is held for learning foreign journalists the basics and actual problems of journalism, getting new skills in creating media projects. One of the priorities of this school is to introduce the foreign participants the Ukrainian culture, the diversity of the regions of Ukraine, as well as all the processes connected with preparation for Euro 2012.

Seminar Evrokrem – postani pravi krem evropskog društva
Zamisli seminar toliko sladak da sme da nosi ovaj naslov. Zamisli zanimljive radionice u prirodi i zamisli da na tim radionicma naučiš sve o evropskim vrednostima u oblastima ekologije, kulture i omladinske politike. Zamisli da učestvujući u ovakvom seminaru postaneš pravi krem evropskog društva.

LETNJA PRODUCENTSKA ŠKOLA
Hartefakt fond sa velikim zadovoljstvom poziva zainteresovane da se prijave za učešće u LETNJU PRODUCENTSKU ŠKOLU koja će se održati od 19. do 26. avgusta 2011. Ukoliko smatrate da imate smisla, iskustva i želju da se bavite poslovima koji su vezani za produkciju, ovo je dobra prilika da učite od kvalitetnih i iskusnih producenata u Srbiji.

Poziv srednjoškolcima/kama na trening za vršnjačke edukatore/ke za prevenciju elektronskog nasilja
BalkanIDEA Novi Sad traži srednjoškolce/ke iz Novog Sada, Bečeja, Apatina, Bačke Topole, Zrenjanina, Novog Kneževca, Vrbasa, Stare Pazove, Rume i Sremske Mitrovice zainteresovane za učešće na treningu za vršnjačke edukatore/ke za prevenciju elektronskog (sajber) nasilja organizovanog u okviru projekte “Udruženi protiv elektronskog nasilja”. Trening na temu elektronskog nasilja i zaštite privatnosti na Internetu, biće održan od 18. do 22.08. u Sremskoj Kamenici.


Poziv za autore/ke tekstova na temu javnih prostora
Pišite o javnim prostorima! U okviru kampanje “Otvoreno o javnim prostorima” Program za mlade Građanskih inicijativa otvara konkurs za autore/ke tekstova koji će biti objavljeni u publikaciji planiranoj za jesen 2011. godine. Tačan datum izdavanja publikacije biće saopšten naknadno.

U TOKU KONKURS ZA DRUŠTVENO AKTIVNE STUDENTE „DOBORODОŠLI U NEMAČKU 2011“
Konkurs „Dobrodošli u Nemačku“, namenjen društveno aktivnim studentima osnovnih i master studija univerziteta u Srbiji, otvoren je do 10. septembra 2011. godine. Cilj konkursa je da se omogući da 60 društveno aktivnih studenata, u dve grupe, u oktobru ili novembru, provedu dve nedelje u studijskoj poseti Nemačkoj i upoznaju državu osnivača Evropske unije, kao i njene političke, ekonomske i kulturne osobenosti.

Programme Administrative and Finance Assistant Serbia
Part time (20 hours/week) fixed-term contract (August 2011 to March 2012)
The Westminster Foundation for Democracy (WFD) is an independent political foundation sponsored by the UK Foreign and Commonwealth Office. It specialises in parliamentary strengthening and political party development

KONKURS – vizuelni identitet Kancelarije za mlade grada Pančeva
Ako si kreativan/a i inovativan/a, baviš se grafičkim dizajnom profesionalno ili za svoju dušu i želiš da doprineseš prepoznatljivosti mladih u Pančevu, apliciraj na KONKURS  za dizajniranje vizuelnog identiteta Kancelarije za mlade grada Pančeva

Konkursi zа progrаme i projekte u oblаsti omlаdinske politike 2011
U sklаdu sа Uredbom o utvrđivаnju progrаmа rаspodele i korišćenjа sredstаvа zа progrаme i projekte u oblаsti omlаdinske politike u 2011. godini („Službeni glаsnik RS“ broj 14/11 od 04.03.2011. godine) Ministаrstvo omlаdine i sportа rаspisuje KONKURSE zа progrаme i projekte u oblаsti omlаdinske politike:

Konkurs za posao u RTSu – Stručnjaci za 21. vek
Ako ste mladi, školovani, digitalno pismeni, ako dobro  mislite, dobro govorite i pišete, ako drugi pamte Vaše lice, Vaš glas ili Vaše znanje – Vi ste prava osoba za nas. Do 15. septembra pošaljite svoju biografiju sa fotografijom i propratno pismo na posao@rts.rs Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  ili na adresu Takovska 10, 11 000 Beograd (sa naznakom “Posao”).

Konkurs za snimanje spota za pesmu grupe Queen
Povodom 40 godina od osnivanje legendarne grupe Queen, članovi benda i menadžment su pozvali fanove da snime spot za pesmu “Sheer Heart Attack” iz 1977. godine.

Konkurs za remiks pesme
Viki Miljković pokrenula konkurs za najbolji remix pesme „Ko to zna“ a pobednika nagrađuje sa 100. 000 dinara Konkurs  pod nazivom „100.000 da Ti To Znaš“ je otvoren od 12. jula i trajace mesec dana. Poziv je otvoren za  sve DJ-eve sa ex YU regiona i šire, potrebno je da pošalju svoje predloge remix verzije njenog novog hita „Ko to zna“ koji je objavila nedavno u sklopu kompilacije na kojoj su 23 pesme

Konkurs za pesnike mlađe od 27 godina
Narodna biblioteka i Savet 30. kulturne manifestacije “Matićevi dani” iz Ćuprije raspisali su konkurs za književnu nagradu “Matićev šal”, koja se dodeljuje za prvu zbirku poezije autora do 27 godina starosti.

Prijava za ucesce u popisu za opstinske / gradske instruktore
Grаđаni koji žele dа učestvuju u Popisu 2011. u svojstvu opštinskog/grаdskog instruktorа mogu dа se prijаve u periodu od 5. do 31. julа popunjаvаnjem elektronske prijаve preko sledećeg linkа:

Program podrške projektima popularizacije Interneta
Registar nacionalnog internet domena Srbije objavljuje JAVNI POZIV za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške projektima popularizacije Interneta za 2011. (skraćeno: 4PI)

konkurs programa „Dobrota” Državne lutrije Srbije
Državna lutrija Srbije u saradnji sa Balkanskim fondom za lokalne inicijative, objavljuje četvrti konkurs „Dobrota“, kojim želi da podstakne udruženja građana u Srbiji da prijave svoje projekte koji će biti usmereni na unapređenje međugeneracijske saradnje, druženje i međusobnu podršku starih i mladih u lokalnim zajednicama širom Srbije.

Konkurs zа sufinаnsirаnje projektа „Unаpređenje verske kulture, verskih slobodа i tolerаncije“
Nа osnovu Odluke broj: 401-01-88/2011-10 od 17.6.2011. godine, objаvljuje se K O N K U R S zа sufinаnsirаnje projektа „Unаpređenje verske kulture, verskih slobodа i tolerаncije“