Данас су испред хотела ”Обреновац” чланови Комисије за безбедност у саобраћју уз помоћ патроле саобраћајне полиције организовали акцију поделе 100 комплета обавезне аутоопреме возачима моторних возила.

Том приликом је председник комисије Мирко Вранешевић казао да је ово још једна у низу акција која се организује са циљем да се скрене пажња возачима на важност поштовања прописа у саобраћају.

– Комплет садржи троугао, резервне сијалице и уже за шлепање. Ово је још једна у низу акција, већ смо ове године организовали акције које су биле посвећене и бициклистима, и мотористима, возачима трактора, ученицима основних и средњих школа, дакле свим категоријама које учествују у саобраћају. Морам да напоменем да статистички гледано у последњих 10 година, број регистрованих аутомобила у Обреновцу се повећао за 50 одсто што ствара много теже услове за вожњу, много већу фреквенцију саобраћаја, теже проналажење паркинг места. Ако томе додамо и радове на реконструкцијама главних саобраћајница, уз ове тропске врућине, то доводи до нервозе код возача и пада концентрације – закључио је Вранешевић.

Он је навео податак да је Обреновац до 1. јуна ове године био једина општина у Србији без иједног страдалог лица у саобраћају.

– Последње две недеље имамо црни биланс у Обреновцу, троје страдалих, једна особа је страдала на мотору, једна на трактору и јуче један бициклиста. Апелујемо на суграђане, да возе пажљиво и да прилагоде брзину условима на путу. Са лепим временом много је већи број пешака, бициклиста и моториста, те је потребно све то узети у обзир и бити концентрисан – поручио је Вранешевић и замолио возаче да где год да су се упутили крену мало раније и без нервозе.