У заштићеном природном добру Забран започети су радови на изградњи бициклистичко пешачких стаза. У плану је изградња две одвојене стазе у дужини до 1650 метара, једна ће бити резервисана само за бициклисте, а  друга за пешаке.

– У плану нам је да изградимо 18 километара који ће бити завршени у наредне две до три године. У Забрану ћемо имати стазе и са леве и са десне стране пута од изласка пешачке стазе на уласку у Забран до долме. Лева страна из правца Обреновца је део бициклистичке стазе дужине 1650 метара, ширине 2 метра, док ће са десне стране бити урађена пешачка стаза ширине 1,5 метар за пешаке. Ово се разликује у односу на све наше досадашње радове, јер смо желели да безбедност суграђана буде што већа – казао је Милан Марошанин директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца и додао да је укупна вредност инвестиције 14.850.000 динара као и да се очекује да ће радови бити завршени до краја августа.

Радове је обишао и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је радницима пожелео срећан рад.

Мирко Вранешевић председник Комисије за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац је подсетио да су дуж Забранског пута постављени знаци за зону изузетно успореног саобраћаја. Због тога је, како каже, важно да се сви возачи тога придржавају, јер у Забран долази велики број пешака, бициклиста и рекреативаца.

Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине је изразио задовољство поводом употпуњавања амбијенталне целине Забрана.

– Имаћемо један, тако рећи, прстен око Забрана који ће унапредити бављење спортом на овом простору. Када будемо изградили и нови прелаз преко канала, за шта ускоро треба да добијемо извођача, имаћемо заокружену причу што се тиче спортско рекреативног живота у Забрану – истакао је Андрић.