Завршни концерт Дечијег фолклорног фестивала одржан је синоћ на Градском тргу у Обреновцу. Манифестација која се одржава већ 18 година и овог пута је показала да изузетни културни догађаји изнова привлаче велику пажњу публике.

Културно-уметничка друштва са територије Градске општине Обреновац у петак и суботу играла су Младеновцу, а недељу у нашем граду испуниле су кореографије ансамбала из Жарковца, Купинова, Чачка, Сурчина, као и оних који су стигли из Македније и Мађарске.

Зоран Ћорломановић, председник Комисије за културу ГО Обреновац, изразио је уверење да ће Дечији фолклорни фестивал заиста прерасти у један импозантан међународни скуп младих.

“У недељи у којој је обележена општинска слава, у којој је пета нова фабрика отворена у Обреновцу, када је са лепим временом почела и сезона на обреновачким базенима, имали смо 18 кореографија и све у знаку пунолетства једног младог фестивала који окупља младе уметнике, аматере до 15 година и пружа им могучност да покажу шта раде у својим културно-уметничким друштвима”, рекао је Ћорломановић.

Он је напоменуо да су све снаге организатора усмерене ка томе да следећих година на обреновачкој сцени заигра више ансамбала из суседних земаља.

“Потрудили смо се да ове године припремимо богатији програм заједно са општином Младеновац, са којом имамо одличну сарадњу”, додао је Ћорломановић.

Организатори фестивала су Комисија за културу Градске општине Обреновац, Веће ГО Обреновац, као и организациони одбор који чине руководиоци локалних културно-уметничких друштава.