Спортско културни центар ”Обреновац” је покренуо пројекат ”Летњи распуст 019” који се односи на бесплатан спорт за ученике основних и средњих школа током летњег распуста.

За сву заинтересовану децу из основних и средњих школа биће организоване активности обуке и такмичење у четири различита спорта. Заступљени су фудбал, кошарка, одбојка и стони тенис. Свако дете пролази кроз сваки спорт. Екипе ће се формирати према узрасту и такмичиће се у свакој спортској дисциплини. Такмичење се организује за сваки спорт појединачно, уз обавезу да се прође кроз свако од такмичења.

Никола Буковчић координатор спортске хале СКЦ-а је рекао да је програм за све полазнике бесплатан и биће реализован од 15. јуна до 5. јула сваког радног дана од 9.00 до 15.00 часова.

– Обезбеђен је камп, то јест, дневни боравак у трајању од шест сати, са паузама између спортова, уз освежење и ужину. Сваки полазник имаће прилику да бесплатно стиче нове вештине и то уз надзор стручних лица. Пројекат је подржао Секретаријат за спорт и омладину града Београда. А како бисмо повећали број дeвоjчица, од ове године имамо и одбојку као један од понуђених спортова – казао је Буковчић.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић је истакао да је највећа вредност овог програма укључивање у спорт и деце која се не баве спортом активно.

– Циљ је да се деца испробају у све четири различите спортске дисциплине, да би се огледала и у спортовима у којима немају никаква искуства или који су њима мање доступни. Поред нових спортских знања која ће добити од врсних тренера са искуством, који иначе раде са том узрасном категоријом, деца ће провести време рекреирајући се у друштву својих вршњака – рекао је Станковић.