Седница Штаба за ванредне ситуације за територију Градске општине Обреновац одржана је 12. јула 2011. године у сали ГО ОбреновацСедници су присуствовали: Жељко Јоветић, командант штаба, Томислав Јеремић, заменик команданта, Тихомир Бранковић, начелник штаба, Драган Нешић, технички секретар и чланови штаба: Мирко Кнежевић, Владимир Лалић, Маја Тодоровић, Горан Недељковић, Звездан Павловић, Радован Радовановић и Момир Драгутиновић.

На састанку је усвојен Пословник о раду и годишњи План рада Штаба. Присутни су упознати са  донетим подзаконским актима из области заштите и спасавања, а говорило се и о заштити од пожара у летњој сезони и превентивним мерама, као и о стању система за јавно узбуњивање и мерама за његово довођење у исправно стање и повезивање на систем даљинског управљања. 

У плану је израда Процене угрожености од елементарних непогода и других несрећа на територији ГО Обреновац, а договорено је да се у наредном периоду спроведе прикупљање података за израду поменуте процене. 
Чланови штаба су разговарали и о ресурсима битним за спасавање људи и материјалних добара у ванредним ситуацијама, као и о предлозима за одређивање оспособљених правних лица од значаја за заштиту и спасавање на територији ГО Обреновац.

Констатовано је да је стање на депонији смећа “Гребача” на којој је избио пожар са доста дима стабилно и да је остварена добра сарадња Јавног комуналног предузећа, ватрогасних служби и ТЕНТ-а приликом гашења пожара.