Упис ученика у гимназије, четворогодишње и трогодишње средње стручне школе почиње данас, а из Министарства просвете и науке подсећају да установе не смеју узимати новац од родитеља приликом уписа ђака у први разред.
Упис ће трајати и у четвртак, од 8.00 до 15.00 часова, а ученике могу уписати и родитељи, родбина или пријатељи уколико предају неопходна документа.

 
У матичним основним школама у среду ће бити објављен и списак преосталих слободних места за упис у другом кругу.
Нераспоређени ученици у четвртак предају пријаву са листом жеља, а коначан распоред по школама и образовним профилима биће објављен 16. јула, када се завршава други уписни круг.
Из Министарства упозоравају да се упис у средње школе не сме условљавати било каквом материјалном надокнадом, јер Савет родитеља, који одлучује о “ђачком динару” још није конституисан.
 
Потребна документа за упис
Неопходна документа за упис су оригинално сведочанство о завршеној основној школи, извод из матичне књиге рођених (може бити старији од шест месеци), лекарско уверење о испуњавању здравствених услова, уколико се тражи за образовни профил за који се ученик уписује, као и уверење о положеном завршном испиту.
 
Извор: Блиц