Данас су у Клубу за децу и младе у Спортско-културном центру ”Обреновац” додељене студентске награде за најбоље студенте са територије Градске општине Обреновац у 2018/2019. школској години. Студентске награде добило је 50 студената, и то 46 студената факултета и високих школа чији је оснивач Република Србија и 4 студента акредитованих приватних факултета.

Помоћник председника Градске општине Обреновац Драган Блажић је том приликом нагласио да није у питању стипендија, већ награда за вишегодишњи труд и рад.

– Тај новац је само један корак у комуникацији коју желимо да остваримо са најбољим студентима, ово је њихов град и за коју годину ће остати на њиховим плећима, они ће размишљати шта унапредити, шта променити, шта да буде боље него што је данас и желим да им поручим да су врата општине и председника општине за њих отворена, за нове предлоге за нове начине размишљања – казао је Блажић.

Милош Станојевић члан Већа Градске општине Обреновац је истакао да су у току припреме за програм ”Матурско лето”.

– Већ за два месеца 38 најбољих матураната и 12 студената који нису добили општинску награду, то јест, студенти који су били ”испод црте” путују на бесплатно летовање на грчко острво Закинтос. И то је још један вид награде за најбоље како бисмо их мотивисали да и даље буду успешни – рекао је Станојевић.

Студентима се додељује студентска новчана награда у појединачном нето износу од по 72.000,00 динара. Овом приликом најбољима са територије општине Обреновац додељена је друга и последња рата.