Воду данас од 9 до 15 часова неће имати становници Улице Милоша Обреновића у центру града и дела Ваљевског пута код продавнице Зарић у Звечкој.

Данас ће без струје од 8 до 14 часова остати потрошачи из Доњег, Горњег, Средњег краја, насеља Думача, код дома, код гробља и пута за Степојевац у Конатицама.

Становници Улице Палих бораца у Малој Моштаници струју неће имати данас од 9 до 14 часова.

Струју сутра од 8 до 14 часова неће имати корисници из дела Ибарског пута, улица Братства и јединства, Драгољуба Тришића Драге, Лазаревачке, Живковића краја, насеља код школе, Осредак и Дубраве у Баљевцу.

У току лета ЈКП „Топловод“ планира да на 12 градилишта изводи радове на санацијама, реконструкцијама и новим мрежама у вредности од преко 160.000.000 динара. Све радове Топловод финансира из реалних извора финансирања, значи сопственим средствима, без икаквих кредитних задужења. Пођеднака пажња биће посвећуна ширењу мреже и санацијама и реконструкцијама без којих нема поузданог система нити нових корисника.
Информације о радовима и динамици могу се затражити лично у Улици Војводе Мишића 241 од 7 до 14 часова или позивом на бројеве телефона: 011/872.84.82 или 872.22.48, а комплетне трасе за сва градилишта могу се детаљно погледати на интернет страници: www.toplovodobrenovac.org.rs

Екипе Завода за биоциде и медицинску екологију су 24 часа на терену и раде на сузбијању комараца. У наредних неколико дана, ако временске прилике дозволе, акције сузбиња комараца уређајима за земље биће организоване континуирано.

На основу  извештаја о мониторингу одраслих форми  на територији градске општине Обреновац који је радио  Завода за биоциде и медицинску екологију обавештавамо Вас да ћемо извршити третирање одраслих форми комараца у следећим месним заједницама:

  • Дана 12.06.2019.године третирање ће се извршити у Великом Пољу, Стублинама,  Ратарима, Скели, Ушћу.
  • Дана 13.06.2019. године третирање ће се извршити у Пироману, Бровићу, Трстеници, Грабовцу, Дрену, Вукићевици, Орашцу, Љубинићу.

Почетак акције планиран је за 17:30 часова. Почетак акције може бити промењен у зависности од тренутних метеоролошких услова на терену.

Сузбијање комараца акцијом из ваздуха неће бити организовано у догледно време, из два основна разлога. Први је препорука Европске уније да се не користе авиони у ову сврху, јер се инсектициди који уништавају комарце прилично неконтролисано крећу кроз ваздух, а други, што авиони привредне авијације, не могу да добију дозволу да прелећу насеља, већ искључиво ненасељене делове престонице.