Након пријаве од стране грађана да је смањен притисак воде и да висински делови Мале Моштанице немају воду, екипе ЈКП “Водовод и канализација” Обреновац су дана 09.07.2011. године, након изласка на терен, констатовале да постоје три лома водоводних цеви. Приликом санирања ломова вршено је искључивање питке воде корисницима да би се исти могли извршити. 

Приликом обиласка хидрофорског постројења у Баричкој реци, у недељу 10.07.2011. године, утврђено је да су прегореле две главе на хидро сету услед чега пумпе нису биле у могућности да пуне резервоар у Малој Моштаници. Екипе ЈКП “Водовод и канализација” обреновац су санирале квар у један час после поноћи.

У понедељак, 11.07.2011. године, дошло је до лома цеви у Баричу, што додатно смањује притисак у систему водоснабдевања. Екипе ЈКП “Водовод и канализација” Обреновац су на терену и санирају лом. 

Цистерна са питком водом је послата у Малу Моштаницу дана 11.07.2011. године од 8 часова и кружиће улицама како би сви становници могли да се снабдеју водом за пиће.

Очекивано време нормализације водоснабдевања је око 12 часова.

ЈКП “Водовод и канализација” Обреновац