Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине на територији ГО Обреновац је данас у Арборетуму пригодним програмом обележило Светски дан заштите животне средине.

Организован је маскенбал за децу млађих разреда обреновачких основних школа који су прошетали своје костиме од природних материјала. Поред балетских тачака, еколошке представе за децу, уприличен је и избор најбољих радова ликовног решења визуелног идентитета – лого Арборетума са Природњачким домом.

Директор предузећа Светозар Андрић је објаснио да је прва награда била бицикла, друга награда сезонска карта за базене и трећа награда пет карти за Зоолошки врт.

– Одлучили смо да поделимо и утешне награде јер је било много лепих идеја и решења, тако да смо поделили и пет пута по две карте за базене – казао је Андрић.

У Природњачком дому је постављена изложба свих пристиглих радова на задату тему.

Светски дан заштите животне средине је дан који се обележава у целом свету сваког 5. јуна кроз разне активности и кампање, са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине. Обреновачки ученици су данас имали прилику да уче о значају очувања екосистема, да се забаве и друже са вршњацима из других школа.