Канцеларија за младе општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром „Обреновац” и Библиотеком „Влада Аксентијевић”, током летњег распуста 2019. године у оквиру програма неформалног образовања реализује 6 бесплатних радионица под називом „Обреновац–град знања”. Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током летњег  распуста.
Заинтересовани се могу пријавити на неку од следећих радионица:

Школа певања, забавна, рок, поп и народна музика
Школа певања,забавна и поп домаћа и страна музика,самостално наступање, техника ослобађања од треме, јачање самопоуздања полазника, обавезно вежбе правилног дисања и дикције.
време: од 1. до 31.августа, понедељак, среда и петак од 19 до 21 час
узраст: деца и млади
место: велика сцена Спортско културног центра Обреновац
предавач: Јасмина Мијушковић

Радионица етно певања
Сваки час ће се састојати из теоретског дела у којем би се полазници упознали са нашом традиционалном музиком и техникама певања и практичног који би се састојао из упевавања и вежбања песама.
време: од 3. до 26. јула, среда и петак од 18 до 20 часова
узраст: деца старија од 12 година и млади
место: Галерија Спортско културног центра Обреновац
предавач: Ана Лазаревић

Уметност Оријента
‘Уметност Оријента’ као главни циљ има упознавање полазника са уметношћу и културом Оријента, првенствено путем цртежа, флоралних и орнаменталних мотива, карактеристичним за поменуто поднебље.  Стварањем акрилним бојама, настали би експресивни радови, слике и цртежи по узору на богату палету Истока, Африке, Египта, Јапана…Упознавање са елементима ове културе, поднебља и опште унапређење ликовних вештина и разумевање утицаја орјентализма на српску средину.
време: од 1. до 19. јула, понедељак, среда и петак од 17 до 19 часова
узраст: од 6 до 30 година
место: Клуб за децу и младе, приземље Спортско културног центра Обреновац
предавач: Ана Ранисављевић

Са науком на ТИ
Са науком на ТИ-Циљ овог програма је повећање интересовања за природне науке код деце, као и повећање нивоа употребног знања и оспособљавање младих за самостално, креативно и истраживачко мишљење и учење. Поред тога разбићемо све предрасуде према научним радницима и експериментима код опште популације. Кроз кратке и занимљиве експерименте, који могу да се ураде и самостално код куће, млади ће моћи да схвате и науче основе хемије и физике.
време: од 1. јула до 30. јула, понедељком и уторком од 11 до 12 часова
узраст: ученици основне школе
место: Канцеларија за младе, приземље Спортско културног центра Обреновац
предавач: Тамара Јанковић

“Summer” салса – плесна радионица
Учење основних салса корака и сродних карипских плесова, учење примене тих корака кроз плесне фигуре и практична примена, савладавање ритмичких техиника и опште упознавање са културом карипских плесова.
време: од 1. до 29. јула, понедељак и четвртак од 19 до 20 часова
узраст: од 15 до 30 година
место: Галерија Спортско културног центра Обреновац
предавач: Срна Обрадовић

„Платнени цегер је ИН, пластична кеса је
„Платнени цегер је IN, пластична кеса је Recycle Bin” – Циљ ове радионице је да се млади упознају са креативним радом, дизајном, различитим занатима и у исто време еколошким проблемима и значајем смањивања коришћења пластичних кеса у свакодневној употреби.
време: од 1. јула до 31. јула, понедељком, уторком и средом од 11 до 13 часова
узраст: од 10 до 30 година
место: Галерија Спортско културног центра Обреновац
предавач: Ивана Гаврић

Пријаве су до 28. јуна преко пријавног формулара, а све додатне информације се могу добити на мејл mladi.obrenovac@gmail.com или лично у Канцеларији за младе, приземље Спортско-културног центра „Обреновац”.

Све радионице су бесплатне и инклузивне, а један полазник може похађати више радионица. Намењене су деци и младима из Обреновца. Број полазника је ограничен. Предност ће имати полазници који се пре пријаве. Уколико вам је потребан неки вид подршке, молимо да то наведете у пријавном формулару

Напомена: радионице на које се пријави мање од 15 полазника се неће одржавати