На основу захтева Савета месне заједнице данас су у Баљевцу започети радови на реконструкцији крова дома месне заједнице. Радови ће бити готови у наредних 15 дана, а вредност радова је око 600 хиљада динара.

Према речима председника Савета Добривоја Несторовића, дом је изграђен пре 40 година са кровом који је био раван због чега је после извесног времена почео да прокишњава.

– По мишљењу стручних лица потребна је демонтажа постојећег равног крова и поставка новог косог кровног покривача од фалцованог црепа. Те је једино и право решење било да се покрије црепом.  Након сушења остаје нам да се среде унутрашње просторије. Ово је једино место у селу за дружење, ту смо се некада окупљали, играли стони тенис, имали карате клуб – казао је Несторовић и изразио наду да ће дом поново постати место окупљања мештана.

Радове је обишао и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је обећао да ће општина издвојити средства и за увођење грејања на пелет.

У наредном периоду ће и унутрашње просторије бити реновиране, а у плану је да у објекту, поред канцеларије месне заједнице, буде и уређена фискултурна сала као и простор који ће користити клуб пензионера.