После уређења канала Караћуша на простору месне заједнице Велико Поље данас су започети радови и узводно, на чишћењу канала Змајевац у Стублинама. Радови се изводе у дужини од 1,5 километар, финансирани су од стране Секретаријата за привреду а изводи их ЈВП ”Београдводе”.

Саветник председника Градске општине Обреновац Дејан Камбер је истакао да је овај бујични водоток у претходних 30 година био јако запуштен, као и да ће сада бити враћен у првобитно стање.

– Током следеће године очистићемо још 3 километра, а у наредних 10 дана ћемо машине преселити на простору Јасенка где ће се изводити радови на уређењу Јасеначког потока. Остаје само да се заврши река Марица на простору Дражевца и биће комплетирана целокупна слика уређења бујичних водотокова – казао је Камбер.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је нагласио да су поред уређења водотокова у Стублинама у току и велике припреме за изградњу централног водоводног система.

– Око 10. јуна ћемо кренути са цевоводом од Обреновца ка надвожњаку након тога имамо и расписан тендер за Пироман и Бровић као предуслов за долазак до Трстенице и Љубинића – објаснио је Чучковић и закључио да ће Обреновац ускоро бити једна од ретких општина у Србији која ће имати здраву питку воду у свим домаћинствима.

Петар Петровић, председник Савета месне заједнице је подсетио да су асфалтирани путеви у Грчића крају, Пантелићима и Јадранинима и напоменуо да ће се тим темпом наставити и даље.

– Канал Змајевац ће бити прочишћен целом својом дужином до школског дворишта, остаје нам касније део до Шарене чесме али то ћемо радити сукцесивно – казао је Петровић.