Поводом Међународног дана младих Грађанске иницијативе традиционално организују доделу признања МЛАДГРАД. Признање се додељује локалним самоуправама које су највише допринеле унапређивању положаја младих у локалној заједници. Доделу признања организују Грађанске иницијативе у партнерству са Министарством за омладину и спорт и Министарством за људска права и државну управу и локалну самоуправу и у сарадњи са УСАИД, ИСЦ, ОЕБС, УНИЦЕФ, УНДП, УНФПА, ИЛО, ИОМ, ГИЗ и НАЛЕД. Награда МЛАДГРАД установљена је 2010. године.

Циљ награде је да се ода признање за укупан допринос локалних самоуправа унапређењу положаја младих на локалу и тај допринос начини видљивим широј јавности. Поред тога, награда има за циљ и да подстакне локалне самоуправе да учине више на унапређењу положаја младих, да наставе да развијају механизме за социјално укључивање рањивих категорија младих и да подстакне младе, њихова удружења и иницијативе да заједнички са локалним самоуправама раде на унапређивању сопственог положаја. 

Награда се додељује у три категорије: Награда за локалну самоуправу за укупан допринос унапређењу положаја младих у локалној заједници, Награда за локалну самоуправу за додељени јавни простор младима у локалној заједници и Награда за локалну омладинску организацију, неформалну групу или иницијативу за допринос унапређењу сарадње између локалне самоуправе и младих.

Канцеларија за младе Управе градске општине Обреновац номинована је у првој категорији.

Номиновање је организовано од 01. до 30. јуна онлине преко Web портала mladgrad.rs. Номинације су могле да поднесу: локалне самоуправе, омладинске организације/групе/иницијативе или организације које се баве младима, међународне организације и појединци.

Професионални жири је задужен за избор добитника признања. Жири се састоји од 6 чланова и чине га представници следећих институција: Министарство омладине и спорта, Министарство за људска и мањинска права и државну управу и локалну самоуправу, Кровна организација младих Србије, Национална асоцијација практичара/-ки омладинског рада, Web порталl youth.rs и Грађанске иницијативе. 

Јавно гласање ће бити организовано и преко друштвене мреже Facebook и ти гласови ће се рачунати приликом доношења одлуке о добитницима признања. 

Свечаност проглашења победника одржаће се 11. августа уочи Међународног дана младих. 

Номинацију Канцеларије за младе општине Обреновац можете видети овде.