Ове године, први пут после 20 година, у Србији је преко Интеркултуре на годишњем програму размене боравило седам ученика – по двоје из Турске и са Новог Зеланда и по један из Русије, Чилеа и Мексика. Боравили су у породицама у Београду, Врчину, Неготину, Вршцу и Зрењанину. 

 
Школске 2011/12. године преко Интеркултуре у Србију долази десет страних ученика – по двоје из Италије и Русије и по један из Парагваја, Финске, Тајланда, Мексика, Немачке и Новог Зеланда. Циљ Интеркултуре је да сваке године у програм буде укључено што више градова. Стога позивамо породице из Обреновца да се пријаве да угосте једног ученика/ученицу који нам долазе.
 
Пријављивање се врши онлајн, преко сајта www.afs.org.rs, на коме се може сазнати више о Интеркултуриним програмима.

Интеркултура је невладино непрофитно удружење које има за циљ развој неформалних облика образовања по европским стандардима кроз промовисање интеркултурног дијалога, толеранције и глобалног разумевања,  као и могућности различитих облика учења кроз искуство. Један од њих је и давање прилике младима да проведу школску годину или краћи период у некој страној земљи, боравећи у породици, похађајући школу и учествујући у животу локалне заједнице. Интеркултура своје циљеве спроводи кроз предавања, семинаре, обуку и размену волонтера.

AFS Intercultural Programs je најстарија и највећа међународна, невладина, непрофитна волонтерска мрежа организација, која пружа могућности интеркултурног учења са циљем да се помогне људима да развију знања, вештине и разумевање који су неопходни за стварање праведнијег и мирнијег света. Приближно 11.000 младих из преко 50 земаља света сваке године учествује у AFS програмима размене. Учење језика, живот у другачијем културном окружењу, нова пријатељства и развој личности суштина су AFS програма размене. AFS организације европских земаља удружене су у Европску федерацију за интеркултурно учење (EFIL). 

Више о начину пријављивања можете погледати овде.