Одлука о попустима од 99 одсто за легализацију некретина усвојена је на последњој седници Скупштине града Београда, а односи се и на објекте чији је поступак легализације завршен. 

 
Према речима Оливера Глишића, члана Градског већа, доношење ове одлуке треба да омогући додатне погодности грађанима у поступцима легализације. Наиме, реч је о попусту од 99 одсто за сваких 25 метара квадратних по члану домаћинства до 100 квадрата, док се за наредних 100 квадрата цена умањује за 60 одсто. Наведени попуст се не односи на некретнине које се налазе у екстра, односно првој зони, која обухвата најужи центар града.
Током 2010. и 2011. године закључено је више од 2.000 уговора за легализацију са Дирекцијом за грађевинско земљиште, а ова одлука предвиђа да сви грађани, који су били доведени у неравноправан положај, остваре повраћај уплаћених средстава.
Услови који су потребни да објекат испуњава како би попуст могао да се оствари јесу: да се ради о објекту који је изграђен до 11. септембра 2009. године, да је подносилац захтева стекао право својине на том објекту до 5. априла 2011. године, да је власник тиме трајно решавао своје стамбено питање, да он или чланови његовог породичног домаћинства немају другу непокретност на територији града и да се уговор о регулисању накнаде за уређивање грађевинског земљишта закључи са Дирекцијом за грађевинско земљиште до 30. јуна 2012. године.
 
Извор: Данас