У уторак је у згради Градске општине Обреновац одржана још једна седница Штаба за ванредне ситуације на којој је тема била стање на рекама поводом обилних падавина.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић истакао је да систем ране најаве који је уведен након поплава 2014.године даје значајне резултате.

-Повезани смо са свим осталим општинама које гравитирају око Колубарског слива и овог дела западне Србије. У сталној смо кординацији са ЈВП,,Србијаводе” и,,Београдводе”као и са свим релевантним институцијама које су укључене у праћење ситуације коју тренутно имамо. Оно што можемо да кажемо за сада је да Обреновчани могу мирно да спавају. Водостај Саве код Шапца је такав да је у систему редовне одбране од поплава. У Ваљеву је пало 50 литара по метру квадратном и ми за сада пратимо да ли постоји потенцијална опасност за село Пољане где је и сам председник месне заједнице био са нама на Штабу. Ми не очекујемо на том потезу веће проблеме, уколико не буде обилнијих падавина – рекао је Вранешевић и додао да се стање прати и на Баричкој реци.

-Повољна околност је та да је у Сремчици пало свега 15 литара по метру квадратном. Лично сам био на терену пре седнице Штаба и уверио се да је река порасла свега за неколико сантиметара и да за сада немамо проблема на том потезу пошто смо претходних година све мостове и пропусте санирали – закључио је Вранешевић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је на седници Штаба за ванредне ситуације издао налог директору ЈКП,,Топловод” да се грејна сезона у Обреновцу продужи до викенда када се очекује пораст температуре. Чучковић је овом приликом истакао да се до даљњег наставља дежурство 24 часа на свим кључним тачкама.