Председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић данас је у Палати „Србија“ присуствовао потписивању Меморандума о разумевању за реализацију пројекта Регионални центар за управљање отпадом „Каленић“. Данашње потписивање меморандума је предуслов за даљи развој потребне техничке документације за изградњу регионалног центра за  управљање  отпадом са припадајућим трансфер станицама за општине Ваљево, Обреновац, Лазаревац, Уб, Барајево, Владимирци, Лајковац, Мионица, Коцељева, Осечина и Љиг,  у сагласности са захтевима законодавства Републике Србије и одговарајућих захтева ЕУ.
Меморандум о разумевању потписан је од стране Кабинета потпредседника Владе за европске интеграције, Министарства животне средине, рударства и просторног планирања, Дирекције за изградњу и развој колубарског округа погођеног земљотресом и свих 11 општина. Циљ овог Меморандума о разумевању је да јасно дефинише задатке, дужности и обавезе свих страна које су укључене у припрему техничке документације за изградњу наведеног регионалног центра за управљање отпадом, укључујући и припадајуће трансфер станице.  
Пројекат регионалне санитарне депоније „Каленић“ покрива град Ваљево и десет општина: Обреновац, Владимирци, Барајево, Коцељева, Уб, Лајковац, Лазаревац, Осечина, Мионица и Љиг. Укупна вредност пројекта је око 17 милиона евра, од чега ће 14 милиона бити обезбеђено кроз ИПА финансирање пројеката од стране Европске комисије, а остатак ће обезбедити Фонд за заштиту животне средине.
Регионални центар за управљање отпадом биће изграђен на површинском копу „Тамнава – Западно поље“ на површини од 100 хектара. Две трансферне станице биће изграђене на локацијама Лазаревац и Коцељева, док ће трансферна станица Ваљево бити изграђена уз финансирање ван ИПА. Место сакупљања ће бити позиционирано у оквиру већ изграђеног постројења у Обреновцу. Приближно 27.000 тона годишње ће бити транспортовано директно у Регионални центар за управљање отпадом од укупно 117.000 тона годишње, што представља 23 одсто.