“Обреновачка хроника” је наградила, по мишљењу жирија редакције, шест најлепших прича ученика основних школа које су објављене током школске 2010/2011. године у оквиру редовне рубрике “Звонце”. Током године на Конкурс за најлепшу кратку причу ученика нижих и виших разреда основних школа са овог подручја приспело је више од седамдесет радова. 

Као и претходне три године, односно три циклуса наградног конкурса по три ученика нижих и виших разреда добили су књиге и захвалнице. У категорији нижих разреда прво место освојила је Анастасија Јовановић из ОШ “Јован Јовановић Змај”. Друго место је припало Иви Миленковић, ученици првог разреда “Прве обреновачке основне школе”, док је трећепласирани Иван Урошевић такође ученик првог разреда “Прве обреновачке основне школе”. Када су у питању радови ученика виших разреда прво место освојио је Лука Симић из ОШ “Јефимија”. Анђела Веселиновић је заузела друго место док је Виолети Ивановић из ОШ “Јован Јовановић Змај” припало треће место.

Конкурс је у сарадњи са основним школама организовала редакција “Обреновачке хронике” уз покровитељство Градске општине Обреновац.

Наредни Пети циклус наградог конкурса за најлепшу кратку причу основаца биће отворен у септембу, а ученици радове могу слати и током лета.