Данас је у спортској хали СКЦ-а отворена манифестација ”Школска олимпијада”. Учесници су ученици прва три разреда из свих основних школа са територије општине Обреновац који се такмиче у разним спортским дисциплинама. Организатори такмичења су Градска општина Обреновац и Спортски Савез Обреновац, а манифестација промовише здрав живот, спортски дух, подстиче дружење и правилан психофизички развој деце.

Милош Станковић члан Већа Градске општине Обреновац је истакао важност бављења спортом од малих ногу.

– Најпоноснији смо што се школски спорт развија на динамичан и квалитетан начин у Обреновцу. У прилог томе говори учешће свих школа и преко 400 ученика у овом такмичењу. Деца су се веома напорно спремала за такмичење скоро три месеца и данас ће показати све што су савладали на настави физичке културе – казао је Станковић и додао да му је драго што напокон и деца грабовачке школе сада имају адекватне услове за одржавање наставе физичке културе јер имају фискултурну салу.

Предсдник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је присуствовао манифестацији и напоменуо да су оваква такмичења и бављење спортом основ здраве нације и будућности.

– Деца која нису у програму ”Еко динар” на оваквој манифестацији имају прилику да се сретну са тренерима и упознају са спортовима којима би могли бесплатно да се баве – објаснио је Чучковић.

У спортској хали ће се 14. и 15. маја одржати и олимпијада предшколаца.