У Обреновцу је и ове године одржана традиционална манифестација „Мото сусрети“. Повезан са православним празником Цвети, овај догађај у порти обреновачке цркве окупља велики број љубитеља двоточкаша. Чином освештавања мотора и благословом од стране локалног свештенства, мотоциклисти су званично отворили још једну мото сезону.

„Мото клуб „Warriors“ по десети пут, традиционално, организује благослов моториста и освештавање мотора, и окупили смо се да на овај начин, као и на сваком регионалном отварању сезоне, скренемо пажњу свим учесницима у саобраћају да додатно обрате пажњу због мотоциклиста, који су са првим сунчаним данима бројнији у саобраћају. Треба да погледају два пута у ретровизор пре него што скрену, обавезно на време укључе свој мигавац и да не користе свој мобилни телефон током вожње“, рекао је Раде Марковић, потпредседник Мото асоцијације Србије.

Он је овом приликом упутио апел свим учесницима у саобраћају, истакавши да је узрок највећег броја саобраћајних несрећа то што мотоциклисти на својим моторима врло често буду неприметни другим возачима.

„Највише саобраћајних несрећа се дешава због тоша што мотоциклисти, односно мотори, због своје мале масе, нису увек уочљиви у саобраћају. Молимо, апелујемо на све возаче, на све учеснике у саобраћају, да додатно обрате пажњу на мотоциклисте“, поручио је Марковић.

Службом у цркви Силаска Светог Духа на апостоле изречен је завет да ће мотоциклисти поштовати себе, али и остале учеснике у саобраћају.

Организатор манифестације је Мото клуб „Warriors“, који је уз подршку и покровитељство Градске општине Обреновац, у недељу окупио више од 500 моториста. Они су одмах по завршетку службе продефиловали обреновачким улицама, а потом дружење наставили у излетничкој шуми Забран.