Филијала Националне службе за запошљавање у Обреновцу, после дугог низа година, организовала је Сајам запошљавања. Прилику да дођу до посла и да се упознају са понудом на тржишту у нашем граду незапослени су имали данас у Соколском дому.

Директорка филијале Националне службе за запошљавање у Обреновцу Сања Николић је истакла да се за учешће на сајму пријавило преко 25 послодаваца као и да је у понуди преко 450 радних места. Она је додала да је учешће на сајму за сва заинтересована предузећа бесплатно.

Маја Лалић начелник Одељења за привреду и развој је рекла да је одржавање оваквих сајмова веома важно за општину, иако је Обреновац општина која има велику привредну активност и готово нема незапослених.

– Због велике привредне активности на нашој територији долази до тога да у нашу општину долазе људи из других места како би овде нашли посао и започели своју професионалну каријеру – рекла је Маја Лалић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је отворио сајам и том приликом присутнима рекао да се сећа дана када је био организован први сајам запошљавања у Обреновцу.

– Он је био организован у спортској хали која је била мала да прими све заинтересоване за проналажење посла. После неколико година у мањем смо простору али са истом жељом и ентузијазмом да дођемо до последњег човека који се још увек није професионално остварио онако како он жели. Сајмови ће у будућности бити прилика да се састану радници који већ имају посао са неким будућим послодавцима – навео је Чучковић. Он се надовезао да је прошле године само од пореза на зараде преко милијарду динара буџета било из тог извора и додао да је то заједнички успех свих нас, те се захвалио људима који раде у филијали НСЗ на труду и раду.