На територији општина Обреновац и Уб крајем марта је почела реализација пројекта рехабилитације–доградње коловоза на регионалном путу Р-101 Обреновац–Уб, који се финансира кредитом ИБРД (Светске банке) и Јавног предузећа “Путеви Србије” и који је додељен извођачу радова Предузећу за путеве “Зајечар” које од 2006. године послује у оквиру концерна Strabag.
 
Представници општине Обреновац данас су обишли радове на овој деоници и према речима Предрага Анђелковића, одговорног руководиоца радова испред конзорцијума ПЗП “Зајечар” и “Интеркоп”, радови теку у складу са предвиђеном динамиком. 
 
– Ради се на четири секције регионалног пута Р101 од изласка из Обреновца до Црвене Јабуке. Радови теку у складу са предвиђеном динамиком и пету деоницу планирамо да почнемо почетком јула ове године. Радови су почели 6. октобра прошле године, а физички су отпочели 1. априла ове године. Рок за завршетак ових радова је 6. октобар 2011. године – рекао је Анђелковић. 
Тренутно се врши обострано проширивање пута пошто је постојећи пут у ширини између 5,50 и 6 метара, а планирани регионални правац захтева ширину од  6,60 метара. Према речима Анђелковића, саобраћај је организован у складу са пројектом саобраћајне сигнализације добијеног од Министарства за инфраструктуру.
 
– У наредном периоду, од 30. јуна планирамо да затворимо путни правац од надвожњака до Уба. Овај путни правац биће затворен због технолошке изградње путног правца, тј. технологије која не изискује саобраћај преко хладне рециклаже. Саобраћај ће бити преусмерен за сва теретна и путничка возила, осим за возила која ће бити у том појасу. Пут ће бити затворен за саобраћај од краја јуна, па наредних 40 дана. Алтернативни правац за возаче биће преко Грабовца, пута Р101 б и Бањана до Уба – најавио је Предраг Анђелковић.
 
Председник Градске општине Обреновац Жељко Јоветић је данас изјавио:
 
– Примећујемо велику разлику у односу на радове које смо имали на ваљевском путу пре неколико година, али овог пута имамо и много више проблема, међутим ти проблеми су везани за ову годину. Већ 2012. ћемо те проблеме заборавити и возити се једним озбиљним путем ширине 6,60 метара који ће бити једнаког квалитета од Обреновца до Уба. Саобраћај ће од краја јуна бити у прекиду од надвожњака до Уба и то ће створити нове проблеме, али ако желимо да добијемо квалитетан пут треба да покажемо стрпљење у наредна два месеца – казао је Јоветић. 
 
У самом пројекту рехабилитације–доградње коловоза на регионалном путу Р-101 директно је укључено преко 50 радника, савремена механизација и стручно техничко особље из Србије.