Предшколска установа ”Перка Вићентијевић” прославила је данас 58 година од оснивања. Пригодним програмом у Дому културе у Обреновцу деца из седам обреновачких вртића представила су се публици.

Анђелија Ружичић, заменик директора те установе рекла је да је 1961. године у Улици Војводе Мишића отворен први вртић у Обреновцу.

– 1970. године изграђен је вртић „Цицибан” у Улици Вука Караџића и припојен том првом обданишту. Како се град ширио ка периферији, отворен је вртић у Баричу. Тренутно имамо седам вртића, и обухват преко 2000 деце и ми се радујемо да тај број буде и већи и оно што је јако значајно у 16 села у околини Обреновца постоји предшколско припремни програм и трудимо се, и то нам је план за даље, да и ону децу која нису обухваћена анимирамо, покажемо им како радимо и постану наши чланови. Очекујемо да ћемо следећи рођендан дочекати са новим вртићем у самом граду и да ће бити завршена реконструкција вртића у Баричу – казала је Анђелија Ружичић.

Идеју како ће се прославити рођендан установе, дала су деца и она су са својим васпитачима припремила програм у којем ће се сваки вртић представити.

Овај јубилеј је запосленима и деци установе честитао и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић. Он је у свом обраћању похвалио пожртвовање васпитача и захвалио им на учествовању у развоју Обреновца. Чучковић је најавио да је Скупштина града Београда одлучила да изгради још један вртић у Обреновцу, као и да ће се ускоро реконструисати вртић ”Колибри” у Баричу, а да ће објекат вртића ”Зека” бити надограђен.