Напредују радови на изградњи новог крила ”Д” Дома здравља ”Обреновац”, а упоредо са новим објектом, расте и број стручњака запослених у тој установи. Наиме, после готово годину дана, Дом здравља ”Обреновац” је добио новог лекара специјалисту офталмологије. У питању је докторка Вера Дорословачки која ће примати пацијенте понедељком и петком од 9.00 до 19.00 часова.

Такође, према речима директора Дома здравља, др Обрада Исаиловића од данас је 12 лекара упућено на специјализације у разним областима здравствене заштите.

– То се није догодило у задњих 30 до 40 година постојања Дома здравља. За 3 до 4 године очекујемо 12 специјалиста, поред офталмолога којег сада имамо, добићемо још два офталмолога. Имаћемо и два оториноларинголога, два педијатра, једног гинеколога, двоје специјалиста опште медицине, двоје специјалиста ургентне медицине и једног специјалисту превентиве дечије стоматологије – рекао је Исаиловић и закључио да ће Дом здравља и кадровски и просторно и опремом бити један од најопремљенијих домова.

Приликом посете Дому здравља председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао да је квалитетна здравствена заштита приоритет свих приоритета.

– Све институције у нашем граду морају да дишу као једно, без обзира да ли је републичка, градска или општинска институција у питању, ми ћемо једни друге помагати, а све у корист наших грађана. Управо таква је дугогодишња сарадња Дома здравља и општине. Трудимо се да све недостатке, што финансијске што нефинансијске, отклонимо и помогнемо. Овај проблем са очним лекаром није био новчани, већ организациони. Ми смо користили све наше контакте које имамо да добијемо лекара за наше грађане – истакао је Чучковић.