У склопу проширења мреже јавне расвете, нови стубови у току данашњег дана постављају се у месним заједницама Уровци и Кртинска. По завршетку ових радова нове светиљке биће постављене и у месним заједницама Скела и Ратари.

-Ове године уложићемо 20 милиона динара у систем јавне расвете. Поставићемо нових 90 стубова широм општине, уградићемо 3 километра нове мреже и заменићемо 240 сијалица и посавити нових 140. Наша активност биће до краја године у свим деловима општине Обреновац и свим месним заједницама. Све стубове и светиљке постављамо по захтеву месних заједница. У току године радићемо и линијск расвету у насељу Тополице, на простору нове бициклистичко – пешашке стазе. У насељу Дудови осветлићемо дечије игралиште и очекују нас радови и на Градском тргу. Расвета на том простору није дуго рађена и сам центар града добиће лепши изглед – казао је Милан Марошанин, директор Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац”.

У Уровцима нови стубови јавне расвете данас се постављају у Улици Мовтица а у наредном периоду светиљке ће бити постављене и на самом надвожњаку. Данашњим радовима и Улица Вишњица у Кртинској биће покривена новим осветљењем.