Настављени су радови на реконструкцији саобраћајнице кроз центар града те је данас за саобраћај до 16.00 часова затворен део Улице Војводе Мишића, од Кнеза Михаила до Улице Краља Петра првог. У току је асфалтирање дела улице од Гембешеве до играонице ”Рибица”.

– По завршетку треће деонице од Гембешеве до Улице Краља Петра првог, то јест до ”Рибице” креће се са другом фазом која ће бити најзахтевнија и најкомпликованија. Од улице Кнеза Михаила до Гембешеве су важни радови на топловодној и водоводној мрежи. Ради се прикључак на топловодну мрежу за зграду Црвеног крста – истакао је Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац и додао да ће се захваљујући квалитетној координацији свих јавних предузећа сачувати ресурси и будући коловоз.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је током обиласка радова најавио да следеће недеље почињу радови и на реконструкцији тротоара.

– Преко стотину места, тачније 108 места имамо где је потонуо тротоар или га уопште нема. Та реконструкција ће бити завршни ударац да се све улице доведу у пристојно стање и да тротоари буду функционални како не би долазило до повређивања и угрожавања безбедности пешака – нагласио је Чучковић.

Радован Манојловић, помоћник председника општине, је подсетио да је паралелно са овим радовима Јавно предузеће за изградњу започело уређење некатегорисаних путева широм општине као и да ће након радова у Улици Војводе Мишића бити реконструисане улице Ђачког батаљона и Рваћанска у Обреновцу као и Милисава Чамџије у Баричу.