Јавно предузеће за изградњу Обреновца је обогатило свој фонд радне опреме са две нове циркуларне тестере које су неопходне за важну делатност овог предузећа, уређење обала на некатегорисаним путевима. Тестере су данас испробане на територији месне заједнице Трстеница.

– Почетком године смо набавили нове радне машине које служе за уређење обала на некатегорисаним путевима које ће допринети да што брже и ефикасније уклонимо сво растиње на путевима, а пре свега ће допринети вишем степену безбедности саобраћаја. Вредност набавке је 1.480.000,00 динара и оба трактора су опремљена са овим машинама. План нам је да у свакој месној заједници проведемо најмање једну недељу годишње на уређењу некатегорисаних путева – казао је директор предузећа Милан Марошанин и позвао мештане да помогну у овом послу.

– Молим све мештане када примете знакове да су радови у току, то испоштују да не би дошло до угрожавања безбедности или повређивања. На територији наше општине постоји 1.480 километра некатегорисаних путева, али наше предузеће ће одржавати и локалне путеве куда пролазе аутобуси јер желимо да повећамо безбедност и да омогућимо лакши јавни превоз грађана – закључио је Марошанин.

Предраг Јовановић члан Већа градске општине Обреновац је најавио да ће општина наставити са набавком нове опреме и машина за јавна предузећа.

– Пре више од годину дана смо набавили два трактора и доста су се добро показали и зими у чишћењу улица. Мајстори који раде на тим тракторима су показали иницијативу, односно изразили жељу шта би било добро набавити за рад на тим машинама. Ми се од 2016. озбиљно бавимо набавком машина и опреме, тренутно се врше преговори за набавку новог смећара за ЈКП и то је оно што ћемо наставити да радимо. Жеља нам је да све оно што је прастаро оде на отпад – истакао је Јовановић и подсетио да општина то може да приушти захваљујући великој привредној активности на територији општине, јер сваки новозапослени значи више новца у државној каси кроз порезе и доприносе.

Драган Живановић члан Савета месне заједнице Трстеница је рекао да се данас изводе радови на такозваном Царском путу и најавио да ће се одатле прећи на пут за Ашковиће као и на пут за Орашац, те је позвао мештане да помогну у расклањању грања које се исече.