Рвање, као један од најстаријих и најпопуларнијих спортова, данас је у нашем граду окупило велики број младих и талентованих спортиста. Првенство Београда у рвању било је довољан разлог и за Обреновчане да недељу проведу у хали Спортско-културног центра, како би се још више зближили са најтрофејнијим олимпијским спортом у Србији.

„Прелепа спортска манифестација… Мислим да је ово, у последних десетак година, најпосећенији рвачки турнир у Обреновцу. Овде смо да покажемо нашој деци да је рвање најтрофејнији олимпијски спорт у Србији, да на нивоу статистике има мањи број повреда него фудбал, да ту нема ниједног ударца, већ да се ради о облику слободног кретања“, рекао је Ненад Павловић из обреновачког Рвачког клуба „Соко“.

За организацију ове спортске манифестације побринули су се Рвачки клуб „Соко“ и Градска општина Обреновац. Председник Комисије за спорт Милош Станковић казао је да су догађаји попут данашњег првенства значајни и за обреновачку омладину, али и за сам Обреновац.

„Обреновац је постао озбиљно стециште важних дешавања када је у питању спорт на територији целе Републике Србије. Преко 150 такмичара и преко 20 клубова је узело учешће на Првенству Београда, што је заиста велики успех“, истакао је Станковић.

Он је овом приликом изразио захвалност Јавном предузећу „Топловод“ из Обреновца, као и ЈП „Електропривреда Србије“ на доприносу приликом организације такмичења.

Најбољи такмичари који су данас своје снаге одмерили у грчко-римском и слободном стилу изборили су се за пласман на државно првенство, што их даље води до Олимпијских игара. Сениори, јуниори, кадети и пионири представили су своје вештине у фер и коректној спортској атмосфери, задовољни организацијом и подршком публике са трибина.