У селу Вукићевица данас је одржан помен настарадалом мајору Небојши Тепавцу. Мајор Небојша Тепавац је 5. априла 1999. године страдао од дејства противрадарске ракете НАТО-а, извршавајући борбени задатак у саставу 8. ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде ПВО.

Сваке године 5. априла, на месту погибије мајора Тепавца, породица, пријатељи, представници Војске Републике Србије, Градске општине Обреновац и удружења бораца полажу венце на спомен обележје.

Присутнима се обратио командант 2. ракетног дивизиона за ПВД мајор Горан Лекић и том приликом рекао да су за време ове агресије, поред војних ефектива, неретко мета били и цивили.

– Са аспекта ваздушног простора сваки део територије Србије тада је био линија фронта. На овом месту фронт су бранили припадници 8. ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде ПВО. Том приликом рањено је пет припадника дивизиона, а нажалост, мајор Тепавац је погинуо. Иако се тих дана већ сигурно знало да су ракетне јединице за против ваздушну одбрану приоритетна мета непријатеља авијације, верујући у своје способности и саборце, храбро и часно, мајор је те ноћи ушао у кабину да брани светињу у коју је веровао. Окупљамо се на данашњи дан да са тугом у срцу, са немерљивим поштовањем према делу, научимо и да се сетимо и одамо пошту хероју који нас је својом жртвом задужио – закључио је Лекић.

Присутнима се обратио и народни посланик Ђорђе Комленски и том приликом рекао:

– Мајор Небојша Тепавац је имао 38 година и 9 дана, само за трен је закорачио у своју 39. годину и на овом светом месту од 5. априла 1999. године на 39. километру од места где је рођен, прошавши врата кабине свог борбеног места на која је ушао храбро, отишао је у легенду. Нисам имао част да упознам мајора Небојшу Тепавца, али сам сигуран да само поштен, добар и честит човек може тако храбро да уђе на своје борбено место и стави свој живот на располагање својој држави, само такав човек може да буде херој. Србија ће га памтити док год постоји, а Србија је вечна и нико је никада неће укинути, нека му је вечна слава и хвала – рекао је, између осталог, Комленски.

Биографија мајора Небојше Тепавца

Мајор Небојша Тепавац рођен је 27. марта 1961. године у Шапцу. Завршио је Ваздухопловну војну гимназију у Мостару и Ваздухопловно-техничку војну академију у Рајловцу. У току рата био је на дужности командира батерије за вођење ракета. Дана 5. априла 1999. године на ватреном положају у селу Вукићевица, општина Обреновац, извршавајући борбени задатак у саставу борбене послуге 8. ракетног дивизиона 250. Ракетне бригаде ПВО, од дејства противрадарске ракете НАТО-а смртно је страдао. Постхумно је одликован Орденом за заслуге у области одбране и безбедности I степена и унапређен у чин мајора. Сахрањен је на Новом бежанијском гробљу у Београду. Због херојске жртве од 2013. године једна улица у Обреновцу носи назив мајора Тепавца.