На основу Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Града Београда за 2019. годину Секретаријат за привреду Града Београда је јуче објавио четири јавна позива за доделу подстицајних средстава пољопривредницима. Тим поводом је синоћ у Спортско културном центру ”Обреновац” одржана презентација програма пољопривредницима.

Све недоумице око подношења захтева су пољопривредницима разрешили представници Секретаријата, Министарства пољопривреде, Саветодавне стручне службе ”Младеновац” и Градске општине Обреновац.

Миодраг Митровић заменик председника Градске општине Обреновац је истакао да је износ субвенције до 80 одсто.

– Једини проблем који ће се сигурно превазићи уз помоћ банака је да цео износ мора да се плати одмах, а након отприлике два месеца, проћи ће процедура и биће извршен повраћај средстава – рекао је Митровић.

У односу на претходне године, ове године је издвојено 10 пута више средстава за помоћ пољопривредницима и то у области пчеларства, сточарства, воћарства и повртарства и за механизацију.

Јавни позив за достављање пријава за доделу подстицајних средстава у области пчеларства на територији града Београда за 2019. годину можете пронаћи овде.

Јавни позив за достављање пријава за доделу подстицајних средстава у области сточарства на територији града Београда за 2019. годину можете пронаћи овде.

Јавни позив за достављање пријава за доделу подстицајних средстава у области воћарства и повртарства на територији града Београда за 2019. годину можете пронаћи овде.

Јавни позив за достављање пријава за доделу подстицајних средстава за набавку пољопривредних прикључних машина на територији града Београда за 2019. годину можете пронаћи овде.

Рок за подношење документације је 25. април, а сви заинтересовани пољопривредници се за помоћ при попуњавању захтева могу обратити службеницима у Канцеларији за пољопривреду Градске општине Обреновац (Карађорђева бр. 6)