Јавно комунално предузеће ”Обреновац”  и даље спроводи пролећну акцију уређења града и зелених површина. Након што су офарбани боксови за контејнере, у току је фарбање жардињера по центру града и озелењавање Главне улице.

– У Улици Милоша Обреновића постављамо нове жардињере које су увежене из Италије и запремине су 500 литара. У њима садимо саднице ловор вишње. Оне су високе око три метра, јако су квалитетне и надам се да ће се допасти Обреновчанима. Планирано је да жардињере буду постављене у централном делу града, а следеће године ћемо наставити са постављањем и на осталим деловима тротоара где је то могуће, то јест, где није паркинг – казала је Сузана Пауновић из ЈКП ”Обреновац”.

Јелена Туцаковић из Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине је објаснила зашто у Главној улици није могућ класичан начин озелењавања.

– Озелењавање појединих улица некада није могуће класичним видом озелењавања, односно садњом дрворедних садница из простог разлога јер постоји велики број инфраструктурних објеката под земљом. Такав случај је и са Улицом Милоша Обреновића. Ми, пејзажни архитекти ЈПЗЖС и ЈКП дошли смо на идеју да се, по угледу на европске градове као што је Барселона, Љубљана и од прошле године Балканска улица, поставе велике жардињере где би се садиле велике саднице – рекла је Јелена Туцаковић.