Јавно предузеће за изградњу Обреновца и Јавно комунално предузеће обављају радове на проширењу Новог гробља.

Према речима директора ЈП за изградњу Обреновца Светозара Добрашиновића тренутно су у току радови на изради пешачких стаза у дужини од 600 метара, колских саобраћајница дужине 530 метара, као и водовода и кишне канализације.

– Што се тиче радова на Новом гробљу у овој години ЈП за изградњу је извело радове на постављању јавне расвете. Оспособљено је осам светиљки на стази на Новом гробљу, као и три нове светиљке на улазу на гробље. Тренутно се изводе радови на изради пешачких стаза , колских саобраћајница, кишне канализације у дужини од 600 метара и водовода у дужини од 100 метара. На овом простору биће постављено и пет чесми. Спроведене су инсталације за јавну расвету и на овом делу, тако да је он потпуно опремљен инфраструктуром и ЈКП Обреновац може да приступи изради гробних места – рекао је Добрашиновић.
 

ЈКП Обреновац је пре три године преузело послове израде опсега и према речима Владимира Лалића, директора овог предузећа, опсези се раде у складу са пројектом тако да је гробље уређеније јер више нема произвољног постављања опсега.

-Људи на гробље долазе у најтежим тренуцима. Ми се трудимо да им те тренутке олакшамо. Трудимо се да кад дођу на гробље затекну једно уређено и озелењено гробље, са уређеним стазама и опсезима. Морамо на време да мислимо о проширењу гробља и у сарадњи са ЈП за изградњу откупљене су нове парцеле и сад се одвијају радови на уређењу терена и изградњи стаза – казао је Владимир Лалић.

Пројектом је предвиђена изградња 63 појединачна гробна места, 126 двојних гробних места, 18 тројних и 5 гробница.

Вредност радова на проширењу Новог гробља износи 13,5 милиона динара.