Данас су започети радови на реконструкцији пута од фарме до реке Вукићевица у месној заједници Орашац. Радови ће, према речима председника Савета месне заједнице Продана Влајковића, бити завршени у току сутрашњег дана.

– Ми смо ове радове предочили у плану и програму рада пре само осам месеци, данас је први април, али ово није шала. Наставићемо и са другим радовима, следе радови у Доњем и Горњем крају у Орашцу као и радови на уређењу атарских путева и чишћењу обала– истакао је Влајковић.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић је најавио да ће у наредним недељама широм Обреновца бити урађено више виталних саобраћајница.

– Урадићемо главни пут кроз Скелу, пут у Веверичјем крају у Дражевцу где је још јесенас започета реконструкција, али се због неповољних временских услова стало са радовима, сада ће се наставити. Урадићемо и Улицу Милисава Чамџије у Баричу, која је можда и најлошија улица на територији наше општине и спојићемо два села Вукићевицу и Иверић. То је само почетак, очекујемо и комплетну реконструкцију Шабачког пута и пута од насеља Кованчина до Дубоког јер се од јуна се очекује и званично пуштање аутопута од Обреновца ка Чачку, па ће ти путеви бити додатно оптерећени – најавио је Вранешевић.

Током обиласка радова у Орашцу, председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је истакао да је захваљујући великом броју машина могуће у једном дану изводити радове на неколико локација.

– Данас су, на пример, поред Орашца, машине и у насељу Ројковац. Важно је истаћи одакле новац за све ово. Општина Обреновац је само у 2018. години наплатила више пореза на зараде у износу од милијарду динара. И оно када смо говорили да нова радна места и малтене искорењена незапосленост у Обреновцу доносе свеобухватни напредак, мислили смо и на индивидуална домаћинства али и на општински буџет, којим можемо да испунимо све оно што народ захтева од нас – напоменуо је Чучковић. Он је додао да су поред сеоских праваца јако важне и централне градске улице и најавио реконструкцију Улице Војводе Мишића.

– Улица је потонула на више места, а ми ћемо благовремено обавестити становништво да уклони паркиране аутомобиле. Први сегмент реконструкције ће бити од ”Жикине пекаре” до ватрогасног дома, након тога ће ићи сегмент до Гембешеве улице, и на крају до играонице ”Рибица” – казао је Чучковић и додао да ће се у наредном периоду приступити реконструкцији Рваћанске улице и Улице Ђачког батаљона.