Комисија за безбедност у саобраћају на територији градске општине Обреновац на седници одржаној 22.03.2019. године на основу Јавног позива а у складу са Законом о безбедности саобраћаја на путевима и Програмом коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима на територији градске општине Обреновац за 2018.годину VII-020 број 020-3/181 oд 06.12.2018. утврђује

ПРЕДЛОГ ЛИСТЕ ПРЕДЛОЖЕНИХ ПРОЈЕКАТА ПОДНЕТИХ НА ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА КОЈИ СУ УСМЕРЕНИ КА УНАПРЕЂЕЊУ БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ, А У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА И ПРОГРАМОМ КОРИШЋЕЊА СРЕДСТАВА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ ЗА 2018. ГОДИНУ

I
На позив расписан одлуком Председника градске општине VIII-01 бр. 020-4/8 од 04.марта 2019.године за финансирање пројеката удружења који су усмерени ка унапређењу безбедности саобраћаја на путевима на територији градске општине Oбреновац средствима буџета ГО Обреновац, који је био отворен од 05.03.2019.године закључно са 19.03.2019.године , пристигле су две пријаве и то следећих носилаца пројекта:

– Пријава Едукативног центра „Безбедно у саобраћају“ са пројектом „Безбедно у саобраћају“
– Пријава Удружења саобраћајних инжењера „Зелени талас“ са пројектом Програм неформалног образовања најмлађих учесника у саобраћају у циљу унапређења безбедности у саобраћају на путевима „Безбедно у саобраћају“

II
Комисија је извршила проверу исуњености услова за учешће на конкурс, обавила стручни преглед и вредновала предложене пројекте, а све у складу са условима и критеријумима конкурса.
Комисија је оценила да је приложена документација свих поднетих подносилаца комплетна, као и да су пристигле пријаве благовремене.

III ПРЕДЛОГ ЛИСТЕ ПРЕДЛОЖЕНИХ ПРОЈЕКАТА
По разматрању пријава и достављене документације подносилаца који испуњавају услове Позива, од стране свих чланова Комисије, пројекти су појединачно оцењени а све у складу са условима и критеријумима конкурса и Програмом коришћења средстава за унапређење безбедности саобраћаја на на територији градске општине Обреновац за 2018.годину.

Имајући у виду наведено Комисија предлаже да се средства одобре следећем пројекту:

1. Пријава Едукативног центра „Безбедно у саобраћају“ са пројектом „Безбедно у саобраћају“ , предлог је да се определе тражена средства у укупном износу од 1.200.000,00 динара.

IV
Комисија предлаже да се пријава Удружења саобраћајних инжењера „Зелени талас“ са пројектом Програм неформалног образовања најмлађих учесника у саобраћају у циљу унапређења безбедности у саобраћају на путевима „Безбедно у саобраћају“ одбије из разлога јер пројекат који је описан већ спроводи ГО Обреновац у сарадњи са МУП-ом Србије под називом „Основи безбедности у саобраћају“.

V
На предлог листе учесници Позива имају право приговора у року од 3 дана од дана њеног објављивања.
Одлуку о приговору Комисија доноси у року од 15 дана од дана његовог пријема и иста је коначна.
По истеку рока за приговор, односно по окончања поступка по приговорима Комисија ће израдити извештај о спроведеном јавном конкурсу, који садржи све поднете пријаве, предлог коначне листе са предложеним пројектима и предлог одлуке о избору пројеката који се финансира из буџета градске општине Обреновац.

VI
Извештај ће се доставити Већу градске општине на усвајање и утврђивање коначне ранг листе и предлога одлуке за доделу средстава.
Одлука о избору удружења из области безбедности саобраћаја која ће се финансирати из буџета градске општине Обреновац на основу коначне ранг листе уз прибављено мишљење Већа градске општине Обреновац донеће председник градске општине.

VII
Предлог листе о избору удружења из области безбедности саобраћаја која ће се финансирати из буџета градске општине Обреновац у 2019.години по спроведеном Позиву расписаном Одлуком председника градске општине Обреновац VIII-01 бр. 020-4/8 од 04.марта 2019.године , објавити на огласној табли градске општине Обреновац и на званичној интернет презентацији градске општине Обреновац.

ПРЕДСЕДЕНИК КОМИСИЈЕ
Мирко Вранешевић