Током претходне године, сваке суботе, Градска општина Обреновац је организовала бесплатне једнодневне излете у циљу унапређења услова живота и друштвеног активизма старијих суграђана. Ове године је уведена новина, те ће обреновачки пензионери моћи бесплатно да бораве у Врњачкој Бањи и то два дана.

Наиме, данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић позвао све пензионере да се пријаве за бесплатан дводневни излет и искористе све лепоте Врњачке Бање.

– Били смо сведоци колико је сваки наш заједнички излет и дружење широм Србије било лепо организовано и садржајано. Поред бесплатног летовања и зимовања за основце, поред бесплатног спорта за сву децу, поред матурске екскурзије, после Лајпцига, Вероне, Малмеа, Берлина, Париза и сада Сарагосе за наше истакнуте пољопривреднике, ово је један начин да се одужимо најстаријим суграђанима који су градили наш Обреновац. Врло смо поносни што је прошле године неколико хиљада пензионера учествовало у нашим излетима и надамо се да ће овај програм бити успешан и даље – казао је Чучковић.

Др Обрад Исаиловић, директор Дома здравља Обреновац је истакао да ће пензионери боравити у хотелу високе категорије који садржи сале за рекреацију и ординације физикалне медицине. Према његовим речима сви пензионери могу обавити и систематски преглед као и користити све услуге које су на располагању гостима хотела.

Излети почињу 15. априла и одржаваће се на сваке две недеље.

Преко 12 хиљада пензионера из Обреновца има могућност да се пријави. Попуњене пријаве, са фотокопијом личне карте и последњег чека од пензије, се предају на писарници општине или у канцеларијама месних заједница.

Образац пријаве можете преузети овде.