Јавно комунално предузеће ”Обреновац” проширило је обухват изношења комуналног отпада и на месну заједницу Грабовац. Промоцији овог посла у једној од највећих месних заједница на овом подручју присуствовали су поред пословодства ЈКП-а и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима.

Он је овом приликом изразио очекивања да у будуће, поред већег комфора који је пред мештанима, више неће бити ни дивљих депонија. Чучковић је рекао да је то цивилизацијски чин, као и да је потребно чувати села и животну околину, те најавио да ће обухват бити проширен и на Доњи крај и насеље Шевар у Грабовцу.

Према речима директора ЈКП-а, Славка Берића месна заједница Грабовац има најразуђеније подручје и највећа је месна заједница.

– Ми ћемо покрити највећи део Грабовца, у процедури смо за набавку новог смећара и чим то реализујемо, до краја године, ми ћемо обухват проширити на комплетан Грабовац као и на све остале месне заједнице. Тренутно је покривено 85 одсто територије општине Обреновац, а нама је најбитније да се подигне еколошка свест грађана – казао је Берић.

Овом приликом је испред месне заједнице Грабовац подељено 200 канти за 191 домаћинство. Изношење комуналног отпада почиње 6. априла и убудуће ће се износити суботом у поподневним сатима.