Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ ових дана у МЗ Пољане изводи  радове на изградњи водоводне мреже којим ће се створити услови за прикључење 164 домаћинстава у насељу Луг у Дражевцу и месној заједници Пољане који су били прикључени на водовод Каленић. Изградњом овог цевовода биће прикључена постојећа мрежа за домаћинства на обреновачки водовод чиме ће се стећи услови да имају здраву пијаћу воду.

Мештани МЗ Пољане су десет година чекали радове који ће омогућити водоснабдевање преко обреновачког водовода. До сада су се водом снабдевали захваљујући водоводу „Тамнава западно поље“, јер је током НАТО бомбардовања због изливања пиралена дошло до загађења подземних вода, а самим тим и бунара.

– Највећи проблеми житеља Пољана су изливање Пештана, као и уништавање и девастирање земљишта изливањем ове реке и неке делове тог проблема смо решили изградњом две обалоутврде у Пољанама и Дражевцу. Други проблем је недостатак здраве пијаће воде. За 160 домаћинстава, делом у Пољанама, а делом у насељу Луг у Дражевцу обезбедили смо прикључење  на обреновачки водовод – рекао је председник општине Обреновац Жељко Јоветић приликом обиласка радова у Пољанама.

 

Власници домаћинстава у Пољанама до сада нису плаћали воду, али ће то убудуће бити њихова обавеза.

– Направљен је договор са месном заједницом да ова домаћинства уђу у систем наплате, а да општина финансира прикључке. Након тога  ЈКП „Водовод и канализација“ поставиће водомере и након тога они улазе као и остали потрошачи у редован систем наплате воде – објаснио је директор ЈКП „Водовод и канализација“ Ненад Радојевић.

Тренутно се обављају радови у дужини од 350 метара на граници између Дражевца и Пољана уз саму обалу Колубаре. Њиховим завршетком биће спојени, преко Дражевца, обреновачки водовод и прикључак који је долазио из Каленића. Вредност инвестиције износи око 2.300.000 динара.