Овог викенда у позоришној сали Спортско-културног центра “Обреновац” одржаће се 11. фестивал дечијих фолклора поводом општинске славе Силазак Светог Духа на апостоле-Тројице.
 
На фестивалу ће учествовати око 500 играча из земље (Шабац, Нова Пазова, Сопот, Купиново) и иностранства (Пољска, Македонија, Аустрија) узраста од 7 до 14 година. Од обреновачких културно-уметничких друштава публици ће се представити: КУД “ТЕНТ”, КУД “Драган Марковић” Забрежје, КУД “Прва Искра” Барич, КУД “Круна” Велико Поље и КУД “Стублине”.
 
Програм фестивала укључује три концерта. Први ће бити одржан у петак 10. јуна у 19.00 часова у позоришној сали Спортско-културног центра “Обреновац”. У суботу ће бити одржана два концерта: у школи “14. октобар” у Баричу у 19.00 часова и позоришној сали Спортско-културног центра “Обреновац” у 19.00 сати. Цена улазнице је 200 динара. 
 
У недељу ће млади фолклораши бити учесници литије, а грађанима ће се представити игром на градском тргу. У недељу у 19.00 часова ће бити одржан завршни концерт на ком ће, осим дечијих ансамбала, учествовати и Хор “Обреновачке девојке”. Последњег дана фестивала програм је бесплатан.

 
Манифестације се организује под покровитељством Комисије за културу и образовање ГО Обреновац.