Данас је у просторијама месне заједнице Звечка потписан уговор о изградњи канализационе мреже дуж Ваљевског пута у Звечкој. Уговор су потписали директорка Дирекције за градско грађевинско земљиште и изградњу Града Београда Душица Анђелковић и представници компаније ”Машинокоп” који ће изводити радове.

– Вредност инвестиције је 49,8 милиона динара без ПДВ-а. Мрежа ће бити дужине 1,3 километара, а рок за извођење радова је 150 дана од момента увођења извођача у посао. Очекујемо да у наредних 15 дана почнемо са радовима – објаснила је Душица Анђелковић.

Петар Лалић председник Савета месне заједнице Звечка је изразио захвалност општинском руководству јер се, како каже, све што је обећано пре две године сада остварује.

Канализациона мрежа ће ићи од ”Лидл” маркета до скретања за Улицу Солунског фронта.

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић је на састанку са мештанима и Саветом месне заједнице рекао да ће Звечка са канализацијом и новом школом и фискултурном салом бити заокружена целина.

– Пре свега желим да се захвалим господину Бојовићу и његовој породици, ту смо разматрали са свим мештанима из тог краја све детаље о пројекту. Готово годину и по дана је трајала та активност, а они су имали стрпљења и сада крећемо са изградњом – казао је Чучковић.

Директор ЈКП ”Водовод и канализација” Бранко Матић је истакао да је овај пројекат од суштинског значаја за Обреновац.

– Овим пројектом не стајемо јер нас у наредних неколико дана очекује добијање грађевинске дозволе за изградњу канализационе мреже у Звечкој на Шабачком путу. Канализација ће ићи од маркета ”Аман” па све до надвожњака у Звечкој, главним путем, наравно са свим припадајућим споредним улицама које се надовезују. Поред овога ми ћемо наставити да радимо на пословима водоснабдевања, биће реконстуисано 4,2 км водоводне мреже на Ваљевском путу, што ће нам дати могућност за повезивање на водоводну мрежу оних делова општине који ту воду још увек немају – најавио је Матић.

Мирко Вранешевић председник Скупштине Градске општине Обреновац је нагласио да је овај пројекат требало давно да се реализује зато што је Звечка, ширењем Обреновца, практично спојена са урбаном зоном. Он је додао да ће се овим пројектом трајно решити проблеми који су се јављали са атмосферским водама.